Bakom satsningen står ”Chris” Sundqvist Järn och hennes make Thomas Järn. Både är luttrade entreprenörer. Han är grundare och delägare i ”Dagsljus” som hyr ut teknik till film- och tv-branschen. Chris har flera bolag, men huvudsysslan är föreläsningarna i kommunikation och ledarskapsutveckling.

Året var 2011 och platsen den lilla bergsbyn San Gimignano i italienska Toscana. Chris och Thomas var på bröllopsresa. Inspirerade av italienarna själva tog de en gelato efter middagen och njöt i den ljumma kvällen. Samtalet kretsade kring vad de skulle hitta på nu när de var gifta. Att starta något tillsammans var utgångspunkten men även att det skulle vara något som ingen av dem tidigare jobbat med. Svaret var som så ofta självklart. – Vi ska tillverka riktigt bra italiensk gelato i Sverige!

Tomas och Chris Sundqvist Järn

Namnet Nonna’s, betyder farmor eller mormor på Italienska och anspelar på att deras gelato är ”artiginale”, det vill säga hantverksmässigt framställd och med de allra finaste råvarorna, utan konserveringsmedel eller konstgjorda färgämnen.

Under 2013 åkte den lilla familjen, som nu utökats med lille Karl, två gånger till Bologna där Chris utbildade sig på Carpigiani Gelato University och lärde sig hur italienarna själva gör sin glass. Våren 2014 startade glasstillverkningen i Nonna’s lokal i Tyresö. I dag finns Nonna’s Gelato att köpa som 550 ml förpackning i matbutiker och under högsäsong som lösglass och portionsbägare 150 ml hos en rad återförsäljare – se listan här.